Kedves Látogató!

Engedjék meg, hogy bemutassam cégünk BMW személygépkocsik javításával foglalkozó részlegét. Csaknem 20 éve foglalkozunk ennek a márkának a javításával. Kezdetben hagyományos autószerelői, valamint autó elektronikai javításokat csináltunk, majd egyre nagyobb igény jelentkezett arra, hogy komolyabban is belemélyedjünk ennek a típusnak a „lelki világába”…

Ennek első lépcsőfoka, egy gyári diagnosztikai interface vásárlása volt, amivel megkezdtük a BMW-k gyári szintű diagnosztikai, programozási, kódolási munkálatainak elvégzését. Ez egy elég sok kitartást, tanulást igénylő út eleje volt…sok-sok szakmai konzultáció, eszmecsere a hasonló cipőben járó kollégákkal stb. kellett ahhoz, hogy mára már ilyen szépszámú ügyfélkörrel büszkélkedhetünk.

Természetesen az első lépcsőfok után jönnie kell a másodiknak, ez pedig a mi életünkben a BMW gyári online kapcsolat kiépítése, valamint az online szerviz történet integrálhatóság megvalósítása volt. Ez is egy fontos mérföldkő a szervizünk életében, mert ezzel sok olyan ügyfelet is partnereink között tudhatunk, akiket előtte nem. Akiknek fontos volt az egyéni szerviztörténet megléte, a javítások ottani láthatósága, ellenőrizhetősége. Ezután a folyamatos fejlődés érdekében kicseréltük a diagnosztikai interface-einket is a legmodernebb, a ma elérhető legnagyobb tudásúakra, valamint több darabot is csatasorba állítottunk, hogy egyszerre több autó ilyen jellegű munkavégzését is biztosítsuk. Kiépítettük a wifi kapcsolatú diagnosztikai hálózatot, hogy még könnyebben elvégezhetőek legyenek az addigra már szép számú javítási és programozási feladataink.

Közben azért állandóan kutattuk azon lehetőségeket, hogy hogyan tudnánk még jobb, szélesebb skálájú szolgáltatást nyújtani, több oldalról is megfelelni az elvárásoknak.

Megkezdtünk egy sor új, legfőképpen szoftveres jellegű tevékenységet, amit előtte nem csináltunk, köztük olyanokat is, amiről elmondható, hogy csak nagyon kevés helyen elérhető Magyarországon.

A teljesség igénye nélkül pár példa:

  • 8 sebességes ZF automataváltók immobiliser feloldása, újra szoftverezése
  • BMW F és G széria motorvezérlő elektronikáinak elérése, olvasása, írása, módosíthatósága SZÉTSZERELÉS NÉLKÜL
  • BMW távolságtartó tempomat újra kalibrálása
  • BMW motorvezérlő szoftverek módosítása (csúnya szóval tuning), akár gyári adattartalommal is (pl.: Performance, Alpine stb.)
  • BMW kulcsolvasó integrálása

Az egyik legújabb, Magyarországon szintén kevés helyen elérhető tevékenységünk az automataváltók átmosásos rendszerű váltóolaj cseréje. Ez a fajta váltóolaj cserélési metódus teljesen átértelmezi a váltóolaj csere fogalmát. Ennek a technológiának hála, a hagyományos váltóolaj cserének a legfőbb problémája, mégpedig a 30 % bent maradt régi olaj, teljesen kiküszöbölhető, sőt az automata váltó olajkörének többi érintett alkatrészébe is friss olaj kerül. Innentől semmi értelme a hagyományos automataváltó olaj cseréjének.

Talán még kellene említenem, hogy cégünk 2017-ben részese lehetett egy BMW által finanszírozott útnak, ahová az 5 legnagyobb forgalom növekedést produkáló magyarországi BMW-kre szakosodott szerviz ( de nem márkaszerviz) kapott meghívást. Számos élménnyel gazdagodhattunk, rengeteg szuper programot állítottak össze a bajorok, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi lehettünk az egyik szerviz, akiket megtisztelt ezzel a BMW. Igyekszünk továbbra is úgy dolgozni, hogy akár a mostani, akár a jövőbeni ügyfeleink minél nagyobb megelégedéssel távozzanak tőlünk, és a jövőben is minket válasszanak.

Az utóbbi pár évben már állandó látogatói vagyunk a BMW szervizpartnereinek szervezett találkozóknak, ahol megbeszélhetjük a problémáinkat, valamint azokat az újdonságokat is átbeszélhetjük, amik mindnyájunk működését érinti, és segítheti a napi munkát. A BMW Magyarország is kiemelten foglalkozik már azon szervizpartnereivel, akiket stratégiailag fontosnak tart. Folyamatosan részesülünk a gyári információkról, akciókról, illetve ha bármilyen jellegű segítségre van szükségünk, akkor bátran fordulhatunk segítségül hozzájuk. Ügyfeleinket mi is igyekszünk olyan kiszolgálásban részesíteni, amivel segíteni tudunk a lehető legjobb szervizszolgáltatás, és az ehhez tartozó információs háttér biztosításában.

Mivel már említést tettem arról, hogy amellett, hogy próbálunk olyan munkát végezni, hogy ügyfeleink megelégedéssel távozzanak tőlünk, de az új dolgok, az innováció, az előrejutás továbbra is cégünk fő hajtóereje, ezért megemlítenénk milyen újabb szolgáltatások bevezetését tervezzük a jövőben…..

  • BMW led és lézer lámpáinak beállítása, kalibrálása
  • BMW szívórendszer gépi tisztítása ( most is csináljuk, de egy megbontás nélküli változat bevezetése a cél)
  • BMW üzemanyagrendszer gépi tisztítása

Köszönöm, hogy elolvasta rövid bemutatónkat, és reméljük segített képet kapnia a nálunk folyó munkáról, szemléletről, az általunk eddig megtett útról, és a jövőbeli terveinkről…..

Tisztelettel:

Bogárdi Attila